Primul eveniment din seria MTB EPIC, organizat de EXPLORE EVERYTHING în acest an, are loc în data de 27.07.2024 în munții Baiului.

Munții Baiului fac parte din munții încă bine împăduriți de la noi și au o creastă principală de circa 30 km care trece cu puțin de 1900 m în vf Neamțu ( 1923 m alt ). Fac legătura între două binecunoscute artere, valea Prahovei și valea Doftanei și oferă o perspectivă largă asupra abruptului estic al Bucegilor și asupra mai multor masive din Carpații de Curbură. Cum nu prezintă obiective turistice spectaculoase putem să spunem că sunt „ruda mai săracă” a Bucegilor aflați peste drum.

Totuși munții Baiului poartă încă și acum cicatricile lăsate de luptele date aici de armata Română în primul mare război. Tranșee și locuri în care au căzut obuze se pot vedea și azi dacă străbați acest masiv, aflat în bătaia vântului.

Traseul are o lungime de 45 km. Cu start din Azuga se iese la Popasul Uriașilor în golul alpin iar de aici continuă pe creste urcând până pe vârful principal din Baiului adică pe vf Neamțu la 1923 m alt. Această zonă din NE-ul munților Baiului, e o întindere vastă neumblată care face legătura spre valea Doftanei și începutul munților Grohotiș.

Retragerea de pe varful Neamțu se face pe o muchie care ne scoate in zona cabanei Stevia, cabană care pe vremuri era foarte iubită de cuplul Ceaușescu și continuă pe valea Azugii până la stația de jos a gondolei. Urcăm din nou la Popasul Uriașilor ( cu gondola ) și de aici coboram în Azuga pe traseul verde care ne scoate în drumul național.

Traseul, care este alcatuit din forestiere, drumuri de caruța și single trail-uri, străbate zone de păduri și gol alpin. Ieșirea se adresează doritorilor care au o rezistență fizică bună ( efort fizic susținut între 6 și 7 ore ) și are abilități tehnice pe mountainbike, minim medii. Evenimentul se adresează oricarui doritor care îndeplinește condițiile de mai sus și are un mtb sau emtb ( de preferat full suspension ) perfect funcțional.

Avem un număr de 10 locuri disponibile. Se acordă 10% discount pentru plata early booking până la data de 10.07.2024. Data limită a înscrierilor este 20.07.2024

Pachetul include
– o urcare cu telegondola Azuga
– ghidaj
– tips & tricks și alte informații necesare
– poze din ziua evenimentului

Opțional
– snack matinal la Popasul Uriașilor ( cafea/apa cu sirop/praji de casă )
– cină și bere după tură ( fel principal de mancare )
Se aplică principiul – mînânci și bei cât vrei // plătești cât vrei și se achită direct la gazdele de la popas.

Preț pachet 350 ron.

Informații și rezervări pe mail mircea@exploreverything.ro sau la telefon 072591571

Ghidaj

Pentru înscrieri vă rugăm să completați formularul de mai jos: